Τ.: 2103630630   |   Φ.: 2103630611   |   Κ.: 6945291930   |   Δ.: Πλ. Κολωνακίου 21, Κολωνάκι   |   Ώρες Λειτουργίας


Σε ποιους τομείς εφαρμόζεται η φυσικοθεραπεία;
Οι τομείς στους οποίους η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται είναι στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων, σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, σε καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Ακριβής απάντηση δεν μπορεί να δοθεί λόγω του ότι οι συνεδρίες που χρειάζονται σε κάθε περιστατικό διαφέρουν. Μετά από στατιστικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο μικρότερος κύκλος φυσικοθεραπείας είναι δέκα (10) συνεδρίες. Για κάποια προβλήματα αναλόγως την βαρύτητα και τις συνθήκες μπορεί να υπάρχει εντολή του γιατρού για 15 η ακόμα και 20. Υπάρχουν και χρόνια περιστατικά στα οποία ο αριθμός των συνεδριών αξιολογείται ανάλογα με το περιστατικό.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι θεραπείες;
Η φυσικοθεραπεία μπορεί να γίνει καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει περιορισμός στο να είναι συνεχόμενες. Υπάρχει όμως περιορισμός στο πόσες θα γίνουν την εβδομάδα. Η στατιστική έχει αποδείξει ότι για να είναι δραστική η φυσικοθεραπεία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 την εβδομάδα. Λιγότερες θα είναι σε βάρος της θεραπείας γιατί η μεγάλη απόσταση μεταξύ των θεραπειών θα αφήσει χώρο στην οποιαδήποτε φλεγμονή να επιστρέψει.

Το αποτέλεσμα της φυσικοθεραπείας είναι μόνιμο;
Όλες τις φορές που επέστρεψαν ασθενείς με το ίδιο πρόβλημα η παραδοχή της μη τήρησης των οδηγιών ήταν καθολική. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις περιπτώσεις χρόνιων προβλημάτων που χρειάζονται επανάληψη της θεραπείας ανά εξάμηνο για αποφυγή ενοχλήσεων.

Μπορεί η θεραπεία να με κάνει χειρότερα;
Η φυσικοθεραπεία όπως λέει και το όνομα της, βασίζεται σε φυσικά μέσα (ρεύμα, ήχος κτλ.). Έτσι ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει το σώμα όταν εφαρμόζεται σωστά ΔΕΝ μπορείνα επηρεάσει το σώμα αρνητικά. Όπως λέγεται συνήθως μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα κατά πολύ και να τα εξαφανίσει όχι όμως να τα εντείνει.

Η φυσικοθεραπεία είναι επώδυνη;
Σε όλες τις θεραπείες βασικό μέλημά μας είναι η μείωση του πόνου όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόνο στις περιπτώσεις αγκυλώσεων η θεραπεία γίνεται στα όρια του πόνου.

Γιατί Εμάς

Ο στόχος μας είναι όλες μας οι γνώσεις, οι εμπειρίες και ο άρτιος εξοπλισμός μας να τεθούν στη διάθεση των ατόμων που τα έχουν ανάγκη.

Τα σύγχρονα μηχανήματα  καθώς επίσης η πολύχρονη εμπειρία, η συνεχής επιμόρφωση και  το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο είναι τα χαρακτηριστικά μας που συνθέτουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Που Βρισκόμαστε

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα
14:00 - 22:00
Τρίτη
14:00 - 22:00
Τετάρτη
14:00 - 22:00
Πέμπτη
14:00 - 22:00
Παρασκευή
14:00 - 22:00
Σάββατο
ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο Χώρος μας